AKTUALITY

AKTUALITY

AKTUALITY

Svět technologií se neustále mění, vyvíjí a přináší nové výzvy. I my jdeme s dobou a snažíme se přinášet nové, originální myšlenky, a co nejefektivnější řešení vašich projektů.

Otevíráme novou divizi JHV-SOLUTIONS

Cílem JHV-SOLUTIONS je poskytnout zákazníkům nástroje ke zlepšení jejich stávající výroby a zvýšení její výtěžnosti. K tomu využívá i vlastní nově vyvinuté technické prostředky například pro identifikaci chyb a optimalizaci výroby. Tým z JHV také poradí, jak ušetřit na budoucí automatizaci úpravami při fázi vývoje výrobků nebo Vám pomůžou s analýzou a zavedením navržených opatření. Další aktivitou nově vzniklé divize je pak nabídka vlastních výrobků jako jsou moderní vibrační podavače, sofistikované automatické šroubovací systémy nebo zařízení pro automatickou kalibraci robotů.

Čím nižší je nezaměstnanost v Česku, tím větší ekonomický smysl dává automatizace výroby. Akutní nedostatek pracovních sil v českém strojírenství však omezuje nabídku: celkové kapacity strojírenských firem jsou v současné době naplněny na 92 procent, kapacity lidské dokonce až na 98 procent a tak řada firem není schopna přijmout nové zakázky nebo plnit jejich nasmlouvaný objem včas. “Zákazníci však málokdy mají přesný odhad budoucí poptávky. Při požadavku na zvýšení dodávek většinou čekají až se jim vyplatí pořídit další stroj – což je škoda času a peněz. Mnohdy to lze totiž řešit dříve i bez nového stroje, rychleji a s nižšími náklady. Zrychlením stávající výroby, odstraněním chyb, poruch a prostojů. Chceme-li mít efektivní průmysl, nesmíme plýtvat prostředky” – vysvětluje Daria Hvizdalová, vedoucí nové divize.